Ohropax Silicon Aqua 6 db (3 pár)

OHROPAX SILICON AQUA bőrbarát szilikon füldugó

 

Megakadályozza a víz fülbe való behatolását úszásnál és fürdésnél.

Legyen szó uszodáról, tóról, folyóról vagy tengerről, az úszás nagy élvezet. Viszont akár kedvtelésből, akár versenyszerűen úszik, a fülbe jutott víz könnyen csökkentheti ezt az örömet, hiszen zavaró nyomást, megváltozott hallást okozhat. Azon túl, hogy ez nagyon kellemetlen, a fülbe jutott víz révén gyulladásnak tehetjük ki a külső hallójáratot. Ennek kiváltói azok a baktériumok, amelyek a tengerekben vagy tavakban történő úszás során a fülbe jutnak. A szűk hallójárat nedves és meleg környezete nagyon jó körülményeket biztosít a gombák és baktériumok számára, amelyek megjelenését fájdalom, viszketés jelezheti, és legrosszabb esetben középfülgyulladás is kifejlődhet. Az ilyesfajta megbetegedést komolyan kell venni, ami orvosi kezelést igényel, így legjobb megelőzni azt.

 

BIZTOS VÉDELEM

Ahhoz, hogy a vizet a hallójárattól távol tartsuk és gondok nélkül úszhassunk, az Ohropax Silicon Aqua füldugók használatát ajánljuk. Ez a világoskék füldugó rugalmas, könnyen formázható, hatékony védelmet biztosít a zaj, a víz és a szél ellen. A bőrbarát szilikon minden fülbe beleillik, és szárazon tartja azt, és egyben véd a lármától és a széltől.

 

TERMÉKINFORMÁCIÓK

Anyag: formázható szilikon

Szín: kék

Méret: nincs jelentősége

Tulajdonságok: tetszőlegesen formázható szilikon anyag. Minden fülbe beleillik anélkül, hogy nyomkodnánk.

 Új! EP számlára is megvásárolható! 

AZ OHROPAX SILICON AQUA HASZNÁLATA

 1. Az Ohropax Silicon Aqua füldugót tiszta kézzel, erős mozdulatokkal gyúrja golyóformára.
 2. Ügyeljen arra, hogy ne hosszúkás alakú legyen.
 3. Helyezze a füldugót a száraz és tiszta fülnyílásba. Nyomja a golyót óvatosan a fülkagylóba úgy, hogy az stabilan bent maradjon és a hallójáratot jól lezárja. Ne nyomja túl mélyre. A fülkagyló húzogatásával a hallójáratban lévő levegőt ki lehet szorítani.
 4. Csak külsőleg kell elzárni a fület, nem belenyomni a hallójáratba!

Az eltávolításhoz a fülkagylót enyhén meghúzva lazítsa meg, majd ujjával óvatosan, egy darabban húzza ki a fülből. Ne használjon semmiféle segédeszközt!

 

Útmutató a biztonságos használathoz

Zaj elleni védelem: zajos környezetben szünet nélkül viselhető.

Víz elleni védelem: merüléshez nem használható. Ügyeljen arra, hogy a füldugók erőteljesebb  mozdulatoknál, pl. vízbe ugráskor, gyorsúszásnál, vagy merüléskor meglazulhatnak, és így nem biztosítanak megfelelő védelmet.

 • Ha krónikus fülbetegségben szenved vagy a dobhártyája sérült, kérdezze kezelőorvosát a füldugók alkalmazásával kapcsolatban.
 • Helyezze fel a füldugót óvatosan a használati utasításban leírtak szerint. Ügyeljen a higiénikus használatra. A fülnek és a füldugónak tisztának és száraznak kell lenni. Gyermekek csak felnőtt felügyelete mellett használhatják.
 • A használatukig őrizze meg a füldugókat eredeti csomagolásukban, tárolja 30 C° alatti hőmérsékleten, naptól védett helyen.
 • A szilikonos füldugók többször felhasználhatóak. Meleg, szappanos vízzel, óvatosan tisztíthatóak. Cserélje ki, ha szemmel látható, nem lemosható szennyeződést tartalmaznak vagy hosszabb használat után elveszítették rugalmasságukat, megkeményedtek és nem szigetelnek megfelelően.
 • A füldugó hirtelen vagy gyors eltávolítása a dobhártya sérülését okozhatja.
 • Ha a füldugót a használati utasításban leírtak ellenére olyan mélyen helyezte be, hogy azt már nem lehet kézzel kihúzni, forduljon orvoshoz, hogy ő távolítsa el. Ne kísérletezzen csipesszel vagy fülpiszkálóval!
 • Figyelem! A biztonsági javaslatok be nem tartása befolyásolhatja a füldugó védő hatását.
 • A füldugót kis gyermekektől távol kell tartani.

 

Szabadidőben

Az OHROPAX Silicon Aqua kényelmesen viselhető, így kiválóan alkalmas alvás, szórakozás, kikapcsolódás és meditáció közben. Viselése ajánlott koncentrált munka, barkácsolás és hangos zene mellett is.

Munkahelyen

 • Az OHROPAX Silicon Aqua különösen alkalmas nem klasszikus zajos közegben, int pl. nagyméretű irodák, számítógép központok. (Zajszint < 75 dB(A)).
 • Anyaga miatt az OHROPAX Silicon Aqua nem alkalmas piszkos, poros munkahelyeken való viselésre.
 • Ha már a fülében van, az OHROPAX Silicon Aqua azonnal kifejti hatását. Nem kell erre várni, mint a habos anyagokból készült füldugók esetében.
 • A fülkagyló nem fülled be, nem alakul ki szorító, nyomó érzés, mint a tokos fülvédő esetében.
 • A beszéd és a figyelmeztető jelzések hallhatóak maradnak. A hang csak tompul, de nem kerül teljes mértékben kizárásra.

 

TOLERÁLHATÓSÁG

Az Ohropax Silicon Aqua füldugó kimondottan kellemesen viselhető termék. Semmilyen ismert, allergiát okozó összetevőt nem tartalmaz.

A füldugók használatát meg kell szokni. Ajánlott a viselési időtartam fokozatos növelése. Ritkán előfordul, hogy használatakor saját pulzusunkat is halljuk, de ez normál esetben rövid idő után megszűnik.