Gyakori kérdések

Füldugóval még hallom az ébresztőórát?

Általában igen. A hangot természeténél fogva nem lehet teljesen kikapcsolni, mivel azt a bőr és a koponyacsontok is vezetik. Még a tökéletesen behelyezett füldugó sem zárja ki teljesen a külvilágot.

 

Gyermekek milyen kortól használhatnak füldugót?

A füldugók megbízhatóságáról csak az azt használó személy tud nyilatkozni, kis gyermekektől talán ez még nem elvárható. Emellett a füldugót le lehet nyelni, és a légcsőbe kerülhet. Ezért csak 6 éves kortól ajánljuk kizárólag felnőtt felügyelete mellett.

 

Van olyan füldugó, amely a szűk hallójáratban is stabilan bent marad?

Igen. Ilyen helyzetben az elő füldugók használhatók, amelyeket a hallójárat nyílásába helyezve finoman be kell nyomni. További információk: elő fülbe helyezhető füldugók 

 

Hogy tudom legkönnyebben behelyezni a füldugókat?

Ha egyik kezével a feje fölött átnyúl, és kissé felfelé húzza a fülét, valamennyire kiegyenesedik a hallójárat. Ezután már könnyedén be tudja tenni a füldugót.

 

Segít az OHROPAX a repülőn a fülnyomás ellen?

Tudományosan nem bizonyított egyértelműen, hogy a füldugó tudja-e a külső nyomást csökkenteni. Mindenesetre az OHROPAX a hangos repülő zajok közepette kellemes, nyugodt kikapcsolódást biztosít a repülőút során.

 

Fülzúgás ellen is használhatom az OHROPAX-ot?

Magát a fülzúgást sajnos a füldugó nem tudja befolyásolni. Az érintettek azonban gyakran különösen érzékenyek a zajra, és szeretnék elkerülni a nyüzsgést, lármát és hangos zenét. Az OHROPAX e tekintetben igen hasznos segítség.

 

Merüléskor is lehet füldugót használni?

Nem. Merüléshez általában ne használjon füldugót, mivel az megnehezítené a szükséges nyomás-kiegyenlítést.

 

Az OHROPAX füldugók többször használhatóak?

A munkahelyet kivéve ez lehetséges. Ügyelni kell azonban arra, hogy a kéz, a füldugók és a fülek tiszták és szárazak legyenek. Így az ismételt használat mindaddig lehetséges, amíg a füldugók kellemesen puhák és jól illeszkednek. Füldugóink vízzel és enyhe szappanozással tisztíthatók: a Color és a Soft 5 alkalommal, a Multi számtalanszor. Az OHROPAX Classic egyszer használható termék, mert a viaszt nem lehet tisztítani.

 

Normális, hogy hallom a saját pulzusomat?

Aki először használ füldugót, néha észleli a saját pulzusát. A füldugó keltette nyugodt állapot úgymond „belehallatszik” a testbe. Ez az érzés teljesen veszélytelen, és hamar elmúlik.

 

Lehet az OHROPAX füldugót naponta használni?

A bőrbarát anyagok naponta több órás használatot tesznek lehetővé (például egész éjszaka). Ezt követően rövid szünetet javaslunk, hogy a fül levegőzzön – de természetesen csak akkor, ha nem túl nagy a zaj.

 

Tartalmaz az OHROPAX latexet, PVC-t vagy vízlágyítót?

Az OHROPAX kizárólag ártalmatlan anyagokat használ, így füldugóinkban nincs latex, PVC vagy vízlágyító.

 

Mennyire stabil a fülben az OHROPAX úszáskor?

Az OHROPAX füldugói, pl. az OHROPAX Silicon Aqua kimondottan biztosan és stabilan ülnek a fülben. Hirtelen mozdulatoknál azonban néha előfordulhat, hogy meglazulnak, ilyenkor a tömítés nem 100 %-os. További biztonságot jelent, ha a füldugó mellett úszáskor fejpántot is viselünk.

 

Miért van a klasszikus viaszgolyó vattával bevonva?

Ez a vattabevonat a gyártási folyamat szempontjából fontos, és megkönnyíti a golyócska kivételét a csomagolásból. Használat előtt kérjük a vattát eltávolítani!